EFT  

Energetisch Praktijk wofosi
 

Wat is EFT?

EFT staat voor  'Emotional Freedom Techniques' of vertaalt, Emotionele Vrijheid Technieken.  EFT gaat er vanuit dat iedere negatieve emotie het gevolg is van een verstoring in het systeem. Deze verstoring zorgt ervoor dat u (hevige) emoties voelt over bepaalde gebeurtenissen en situaties.

Door op het moment dat deze (hevige) emotie zich voordoet, met twee vingers op bepaalde meridiaanpunten te kloppen (tappen), wordt de verstoring in het energiesysteem opgeheven. Als gevolg hiervan verdwijnt of verlicht de negatieve emotie. Meestal gebeurd dit direct, soms duurt het langer. Het succespercentage van EFT is erg hoog.

Deze ligt tussen de 80 en 85 %.

≤≤≤≤

EFT is ontwikkeld door Gary Craig.  EFT is gebaseerd op de Callahan methode ook wel TFT )Thought Field Therapy) genoemd. Dr Callahan is een klinisch psycholoog uit de USA. Hij ontdekte, na onderzoek, dat door  het kloppen op meridiaanpunten hevige emoties verdwenen. Op basis van deze ontdekking heeft Callahan Thought Field Therapy (TFT) ontwikkeld. Gary Craig heeft TFT van Dr. Callahan geleerd.  De toepasbaarheid van TFT is minder makkelijk, omdat bij TFT voor iedere klacht een andere volgorde van kloppen op de meridiaanpunten wordt aangehouden.  Gary Craig heeft daarom EFT ontwikkeld.

≤≤≤≤

EFTkan worden toegepast op.......

1. Het oplossen van emotionele klachten zoals fobieŽn, trauma's, depressies, neuroses en stress.

2. Het oplossen of verlichten van lichamelijke klachten zoals rug- en hoofdpijn en allergieŽn.

3. Het ontdekken en verhelpen van blokkerende overtuigingen die het behalen van doelen in de weg staan.

4. Het verbeteren van prestaties, bijvoorbeeld in de sport of op het werk.

5. Het oplossen van relatieproblemen.

Dit is een kleine lijst van toepassingsgebieden. In principe werkt EFT voor veel verschillende soorten problemen. Hoe lang het duurt voordat een klacht of probleem is opgelost voor ieder persoon verschillend. Ik heb meegemaakt dat fobieŽn bij mijn cliŽnten in ťťn sessie verdwenen.

≤≤≤≤


Home

 

Copyright© D. van Alphen